Teken zijn welbeschouwd heel bijzonder.

Teken zijn welbeschouwd heel bijzonder. Veel andere bloedzuigende geleedpotigen die middels de huid van een gastheer aan voedsel komen, blijven maar even. Neem bijvoorbeeld de mug: voor u doorheeft dat u geprikt bent, is ‘ie al weer weg. De teek pakt het anders aan: hij blijft soms wel een week op zijn gastheer zitten.

Het verhaal van Naomi.

Het verhaal van Naomi. De moeder van Naomi stuurde het volgende verhaal naar ons; “Onze dochter was 7 jaar toen zij de ziekte van Lyme kreeg. We kwamen in het ziekenhuis terecht, omdat zij een aangezichtsverlamming had. Ook viel ze al een aantal weken heel vaak en was ze al 3x meer dan een week thuis geweest van school met een flinke griep en had ze steeds maar pijn in haar heupen en knieën.

Het verhaal van Jean.

Het verhaal van Jean. In 2010 ben ik nog geen 44 jaar oud als ik geveld wordt door Lyme…. Ik was behoorlijk vermoeid, had last van concentratiestoornissen, vage buikklachten en ik viel behoorlijk af. Een bloedtest in Augsburg leverde de volgende resultaten op; positieve LTT-testen op Lyme, Bartonella, Ehrlichia en Chlamydia Pneumonia.

Het verhaal van Macha

No matter how you feel, get up, dress up, show up and never give up,….. stay positive! Mijn naam is Macha Eizinga, ik ben 44 jaar en ik woon in Appelscha. Ik ben getrouwd en ik heb 2 dochters van 13 en 17 en de nodige beesten erbij; 2 honden, 2 katten en een reuze konijn. Destijds hadden we een Rottweiler waarmee ik heel veel wandelingen maakte in bos ..Toen kon het nog, tot 2004….

Het verhaal van Mar.

Het verhaal van Mar. Ik wil graag mijn verhaal beknopt vertellen: Er is wel herstel! Ik begon pas te twijfelen aan mijn gezondheid toen ik al ruim in de overgang was, rond mijn 50 ste jaar. Ik wist dat de overgang bij sommige vrouwen lang kon duren, dus wachtte ik af tot de tijd dat het weer beter met me zou gaan. De overgang gaat toch eens over?

Informatie over FSME/TBE

Informatie over FSME/TBE FSME of Tick-borne encephalitis (TBE) Het tick-borne encephalitisvirus (TBEV) kan hersenvliesontsteking bij de mens veroorzaken. Deze ziekte is ook wel bekend als Früh Sommer Meningo Encephalitis. Recent onderzoek van het RIVM (juni 2016) heeft uitgewezen dat het TBE-virus ook in Nederlandse teken is aangetroffen. Frühsommer-Meningo-encephalitis, FSME is een virusinfectie die kan worden overgedragen door een tekenbeet. Het virus wordt direct na de beet overgebracht op de mens. Hierdoor kan een besmetting in geen van de gevallen meer worden voorkomen. Het drinken van rauwe melk wordt ook genoemd als bron van besmetting.

Teken

Veel mensen waren verbaasd dat nimfen zo ontzettend klein zijn! We attendeerden ouders erop om vooral een tekencheck te doen bij hun kinderen. Dit zou net zo normaal moeten zijn als tandenpoetsen! Wat is een teek? Op het eerste gezicht ziet een teek eruit als een insect, maar teken zijn geen insecten. Er zijn een aantal kenmerkende verschillen. Een teek kan je herkennen aan het aantal poten (let wel: volwassen teken hebben er acht, echter een tekenlarve heeft er nog slechts zes), het aantal lichaamssegmenten (delen) en het steekorgaan op de kop van de teek. De drie belangrijkste verschillen tussen Lees het gehele artikel →