Zuiver spreken

Stap 1 van het achtvoudige pad naar innerlijke vrede Het Boeddhisme spreekt mij heel erg aan. Het is geen godsdienst of religie maar een filosofie. Het is niet gewelddadig en legt jou niets op. Het is een weg die je kunt bewandelen. Het Boeddhisme is nog nooit een oorlog begonnen. Compassie en mededogen staan centraal. Het achtvoudige pad uit het Boeddhisme is het pad naar innerlijke vrede en vreugde. In de KIBA Momenten 61 t/m 68 behandel ik de basis van elke stap. De acht stappen hebben geen vaste volgorde. Ze vormen één geheel. Ze zijn met elkaar verbonden en Lees het gehele artikel →

Wat is het verband tussen nooit kunnen leren lezen naar toch kunnen leren lezen ?

Grip op (motorische, emotionele en cognitieve) ontwikkeling krijgen met reflexintegratie; ook bij zeer moeilijk lerende kinderen, wordt wederom bewezen. Wat is het verband tussen nooit kunnen leren lezen naar toch kunnen leren lezen, en van nooit kunnen leren skiën, naar ineens wel kunnen skiën ? Hieronder lees je hoe met reflexintegratie (MNRI) deze mijlpalen alsnog kunnen worden bereikt. In dit geval bij grote ontwikkelingsachterstanden en een zeer moeilijke levensstart. Mijn cliëntje kan skiën !…….en lezen ! Wat voor zoveel kinderen over het algemeen de normaalste zaak van de wereld is, is dat voor dit 8 jarige cliëntje zeker niet. Na Lees het gehele artikel →

10 dingen die een PDS-patiënt nooit meer wil horen!

10 dingen die een PDS-patiënt nooit meer wil horen! Herkenbaar? Deel de tekst met je vrienden en familie! 1. “Prikkelbare Darm Syndroom is geen ziekte, of is een niet-bestaande aandoening.” Helaas bestaat het wel degelijk. En ook al zie je het meestal niet aan iemand, je kunt er ontzettend veel last van hebben! PDS heeft vaak een grote invloed op de kwaliteit van leven. Officieel is het inderdaad geen ziekte, maar een syndroom, maar dat betekent niet dat het minder erg zou zijn.

“Sterk spul, die reflexintegratie”

“Sterk spul, die reflexintegratie” zeggen we als collega’s onderling wel eens. En met name het PTSD-protocol, waarmee gewerkt wordt aan stress en trauma verwerking. Tjonge jonge, wat heeft het me vandaag weer versteld doen staan….. Twee maanden geleden kreeg ik een nieuw klantje in de praktijk. Deze jonge puberdame van 12 kon enorm boos worden, enorm ontploffen waarbij alles in de directe omgeving het moest ontgelden. Na schooltijd moe, regelmatig hoofdpijn en ongezellig (laat ik het maar zo noemen). Slimme meid, goede resultaten op school, leuk sociaal leven, sportief en zo kan ik ook nog wel een tijdje doorgaan.

EHBO voor leraren

EHBO voor leraren Een ongeluk zit in een klein hoekje. En er zijn erg veel kleine hoekjes op school en op het plein. Ik ken dan ook veel leraren die voor een EHBO-diploma hebben. Of in ieder geval wat EHBO geleerd hebben tijdens de BHV-cursus. En ik weet natuurlijk niet hoe het met jou zit, maar ik vergeet altijd wat ik precies moet doen als ik het niet regelmatig doe. Vandaar deze week: een reminder voor de meest voorkomende ongelukken op school.

Teken zijn welbeschouwd heel bijzonder.

Teken zijn welbeschouwd heel bijzonder. Veel andere bloedzuigende geleedpotigen die middels de huid van een gastheer aan voedsel komen, blijven maar even. Neem bijvoorbeeld de mug: voor u doorheeft dat u geprikt bent, is ‘ie al weer weg. De teek pakt het anders aan: hij blijft soms wel een week op zijn gastheer zitten.

Risico’s cytomegalovirus voor ongeboren baby groter dan gedacht

Als een zwangere vrouw het cytomegalovirus (CMV) oploopt, een herpes-virus, zijn de risico’s voor het ongeboren kind groter dan oorspronkelijk werd gedacht. Een kind kan klachten krijgen met bewegen, spraak, taal en de kwaliteit van leven kan worden aangetast. Via hielprikonderzoek kan het virus eerder worden opgespoord en wellicht CMV-infectie in sommige gevallen worden voorkomen. Ook wordt geadviseerd het delen van eten, spenen, bekers en bestek met kleine kinderen te mijden.

Verander de wereld en begin bij jezelf ( met MNRI als effectieve tool)

Verander de wereld en begin bij jezelf ( met MNRI als effectieve tool) ! De kracht en het nut van spiegelneuronen is ontzettend veel groter dan je in eerste instantie zou denken. Zowel van mens op mens, van mens op dier en van dier op mens is dit te merken. Reflexintegratie speelt een belangrijke rol in de positieve veranderingen van onze grote diversiteit aan gedragingen en gewoontes.

Geen pleisters plakken, maar splinters pakken !

Reflexintegratie;Geen pleisters plakken, maar splinters pakken ! Een verstoorde prikkelverwerking zorgt voor hele uiteenlopende kenmerken en problemen. Deze kenmerken en problemen plakken we maar al te graag vast aan diverse diagnoses en aandoeningen met vaak daaraan gekoppeld en scala aan symptoombestrijders in de vorm van medicatie en interventies op cortex niveau.

Het Chronische-Vermoeidheids-Syndroom (CVS)

Het Chronische-Vermoeidheids-Syndroom (CVS) wordt nog vaak over het hoofd gezien of afgedaan als onzin of aanstellerij. Toch zien we steeds meer kinderen, pubers en jongvolwassenen met deze klachten. Ik ben er van overtuigd dat dit grotendeels te maken heeft met de manier van leven en hoe deze generatie “verwend” is met alle gemakken die we tegenwoordig voor handen hebben en “overvraagd” zijn door de prestatiegerichte maatschappij waar ze in opgroei(d)en.