Tarwe allergie

Tarwe allergie Tarwe is het meest complexe graan dat er is. Er zijn meer dan 1100 soorten tarwe. Deze bevatten nog eens dubbel zoveel verschillende eiwitten. Vooral het gehydroliseerd tarwe eiwit (HTE) is een probleem. Dit wordt gebruikt als emulgator. En niet enkel in eten. Het kent een heel breed gebruik in schoonheidsproducten. Bijna alle cosmetica: eyeliner, body lotion, nagellak, shampoo, conditioner,… bevatten HTE. Ondanks dat HTE een verplichte meldingsplicht heeft in de ingrediëntenlijst, wordt er onvoldoende rekening gehouden met deze toepassing.

Rode bietensap

Rode bietensap Achtergrond De afgelopen jaren heeft een explosieve groei plaats gevonden van het aantal sporters dat rode bietensap is gaan drinken, al dan niet in geconcentreerde vorm, met als doel hun prestatie te verbeteren. De oorsprong van deze explosieve groei is deels te verklaren door onderzoeksresultaten uit 2007. In dat jaar publiceerde de Zweed Filip Larsen een studie waaruit bleek dat het zuurstofverbruik bij submaximale inspanning daalt na het drinken van rode bietensap.

Belasting op vlees?

Belasting op vlees? Nederlanders eten te veel vlees, gooien te veel eten weg en consumeren te weinig gezond voedsel. Het gemiddelde voedselpatroon in Nederland is slecht voor de gezondheid en niet duurzaam genoeg, schrijft het RIVM in een rapport over de Nederlandse eetgewoonten. Belasting heffen op vlees kan volgens het RIVM een oplossing zijn.