CREF biedt een oplossing ipv medicatie

Gebeurtenissen worden tijdens je slaap (dromen) verplaatst naar het langetermijngeheugen afhankelijk van basisvertrouwen + levensbehoeften. Bij opeenstapeling van stress teveel stresshormoon wat chronische alertheid veroorzaakt met als gevolg ptss, verminderd basisvertrouwen. Bij aangetast basisvertrouwen wordt overlevingsmechanisme ongemerkt onnodig ingeschakeld. Sport is de kans om basisvertrouwen uit te bouwen.

Angst maakt meer kapot dan je lief is…

Angst maakt meer kapot dan je lief is… Heel vaak hoor ik in mijn praktijk dat mensen het eng vinden om hun verdriet of angst in de ogen te kijken. Ze lopen er liever voor weg of gaan op dezelfde weg voort. Ook al is dat niet wat ze eigenlijk willen. Het is zo zonde, want er zit zoveel moois onder dat verdriet of onder de angst. Jouw eigen stralende licht, jouw liefde. Dat zó veel sterker is dan al het verdriet of angst dat nu aan de oppervlakte zit.

Angst

Wat maakt kinderen angstig? De sociale interactie die zij niet begrijpen, of het zelf niet begrepen worden kan kinderen angstig maken. Daarnaast hebben zij radars voor negatieve signale (verbaal en non-verbaal), en kunnen weerstand hebben tegen veranderingen. Ook het gevoel onrechtvaardig behandeld te worden kan gevoelens voor angst veroorzaken. Sensorische (over)gevoeligheid, bijvoorbeeld voor licht, geluid, aanrakingen en geuren kan angst vergroten. Het kind kan zich onzeker, angstig en boos voelen, omdat ze de verborgen boodschap niet begrijpen en niet goed weten wat ze in zo’n situatie kunnen doen. Zij hebben moeite met het begrijpen en herkennen van motieven achter acties Lees het gehele artikel →

Schaamte is de angst om er niet bij te horen en geen verbinding te hebben met anderen.

Schaamte Schaamte is de angst om er niet bij te horen en geen verbinding te hebben met anderen. Het is meestal voelbaar als een scherpe pijn aan de voorkant van het lichaam met het idee ‘niet goed genoeg te zijn’. Verbinding is de energie die tussen mensen ontstaat wanneer zij zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelen; wanneer ze zonder te oordelen en beoordeeld te worden kunnen geven en ontvangen. Erbij horen is het aangeboren menselijke verlangen om deel uit te maken van een groter geheel.