termijnbedrag

Wat is een termijnbedrag? Een termijnbedrag is een vast bedrag wat u maandelijks betaald aan de energieleverancier voor de verwachte verbruikerskosten. Door een maandelijks hogere bedrag spaart u het geld om uw jaarafrekening te betalen. Het termijnbedrag bestaat uit de kosten voor stroom en/of gas, kosten voor het gebruik van het netwerk, de meetkosten, overheidsheffingen en de btw.

Hoe kunt u besparen op de koelkast?

Hoe kunt u besparen op vriezer of koelkast? Met de onderstaande adviezen en de overige minimaal 1001 bespaartips kunt u tot wel duizenden euro’s besparen. Hoeveel kost een oud model koelkast? I.v.m. energieverbruik kan vervanging lonen, ook wanneer ze nog prima werken. Vervang u oude koelkast voor een A-merk en bespaar €50 per jaar! Kies een apparaat met een laag energieverbruik, te herkennen aan energielabel A+++ Een nieuwe koelkast met een a*** kost u jaarlijks €35,- ter vergelijking kost een koelkast van 25 jaar oud u jaarlijks € 70,- het dubbele.

sluipverbruk

Hoe kunt u besparen op sluipverbruik? Wist u dat u jaarlijks ruim 400 kWh aan sluipverbruik in huis kwijt bent? Onnodig! Zet apparaten uit en bespaar zo’n 6%, dit staat gelijk aan 100 euro per jaar! Tot 10% van het elektriciteitsverbruik in de woning is sluipverbruik zoals  lampjes, tijdsaanduidingen die op stand-by staan en dus nog steeds stroom verbruiken. Let bij aanschaf van nieuwe apparaten op het sluipverbruik. Sluipverbruik kunt u niet helemaal voor komen door dat er altijd apparaten zijn die  klokjes, digitale cijfers of letters en lampjes hebben wanneer u deze uitschakelt dan zijn de instelling terug op Lees het gehele artikel →

Hoe kunt u besparen op uw tablet?

Energiebesparing op uw tablet Net een tablet gekocht en dan nieuwe snufjes installeren. Met de onderstaande tips kunt u uw tablet 2x zo lang meegaan. In plaats van uw telefoon of tablet de hele nacht via het net op te laden, kunt u beter een zonne-oplader gebruiken! Gedurende de dag slaat deze de energie op. Vervolgens kunt u hem gedurende de nacht opladen. De grootste energieslurpers

Hoe kunt u besparen op verwarming?

Hoe kunt u besparen op de verwarming? Met de onderstaande adviezen en de overige minimaal 1001 bespaartips kunt u tot wel duizenden euro’s besparen. Wen aan een lagere huiskamertemperatuur Onderzoek wijst uit dat studeren en werken in een koele kamer beter is. Zet daarom de thermostaat in uw werkkamer iets lager. Een lagere temperatuur van ongeveer 18 graden, blijft uw geest ook scherper en word uw minder snel sloom en huid niet zo snel droog. In de meeste huishoudens in Nederland staat de verwarming op 20 graden of iets hoger.

Hoe kunt u besparen op de energie?

Hoe kunt u besparen op energie? Besparingen kunnen tot wel 35% oplopen van uw huidige energiekosten. Geld overhouden is makkelijker dan u denkt. Tv kijken via plasma lcd en ipad wat is goedkoopste?  Televisies van een paar jaar oud – met name plasma televisies – kunnen behoorlijk meer energie gebruiken. Een groter scherm betekent meer energieverbuik, plus hoe helderder het beeld, hoe meer verbruik. Een iPad kost bijna geen energie en is daarmee het aller zuinigst in gebruik!

jaarafrekening

Wat is een jaarafrekening? Een jaarafrekening krijgt u ieder jaar van uw energieleverancier, hierin staat hoeveel energie u heeft verbruikt in het afgelopen jaar. Na het werkelijke verbruikte energie van het betaalde maandbedrag af te halen, weet u wat u, of u moet bij betalen of dat u te veel heeft betaald en terug krijgt.

Overstappen van energieleverancier

Hoe vaak kan ik overstappen? Overstappen van energieleverancier kan zo vaak u wilt. Begin 2 maanden voordat u contract (meestal 1 jaar) is afgelopen met het vergelijken en onderzoeken van een nieuwe aanbieder en controleer of het bij een andere aan bieder goedkoper is. Het is aan te raden om elk jaar over te stappen.

Hoe kunt besparen op lampen?

Hoe kan ik besparen op lampen? In een gemiddeld huishouden wordt veertien tot vijftien procent van de totale elektriciteit verbruikt door de verlichting. Besparing: 20,- à 30,- euro per jaar in de woonkamer, meer als u ook in andere kamers de verlichting aanpast. Nieuwe verlichting Bij aankoop van nieuwe verlichting let op het energielabel. Gloeilampen, halogeenlampen, spaarlampen, tl-lampen en ledlampen zijn verplicht voorzien van een energielabel. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een lamp is met elektriciteit vergeleken met andere lampen. De lampen met label A*** zijn het zuinigst. 

Klacht over energieleverancier

Ik heb een klacht over mijn energieleverancier. Waar kan ik hiermee terecht? Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom u een klacht wilt indien bij uw energieleverancier, bijvoorbeeld over de energierekening, over meterstanden of een wisseling van energieleverancier. Probeer er in eerste instantie met uw energieleverancier uit te komen. De klacht word niet telefonisch in behandeling genomen, uw kunt wel bellen over de voorwaarden en voor meer informatie over de klachtenprocedure. Leg uw klacht zo duidelijk mogelijk uit misschien heeft uw leverancier een directe oplossing.