Huur niet langer aftrekbaar voor ondernemer

Een ondernemer die een huurwoning geheel of gedeeltelijk voor zijn eigen onderneming gebruikt, kan het huurrecht tot het ondernemingsvermogen rekenen. Voorwaarde hiervoor is dat ten minste 10% van de oppervlakte van de woning voor de onderneming wordt gebruikt. Het maakt daarbij niet uit of de ruimte een zelfstandig karakter heeft. Ook een werkruimte in de woning zonder eigen ingang en sanitaire voorzieningen komt in aanmerking.

Auto van de zaak

Auto in privé De onderneming mag voor elke zakelijke kilometer belastingvrij € 0,19 vergoeden. Alle kosten moeten privé worden betaald. Tevens kan de BTW volgens een verdeelsleutel terug gevorderd worden. Stel dat 70% van de totale km ’s die in jaar gereden zijn zakelijk zijn, mag er 70% van alle BTW op kosten van die betreffende auto terug gevorderd worden. De meeste kantoren doen hier niks mee!!

De wondere wereld van hypotheken

De wondere wereld van hypotheken Budgetcoaches, schuldhulpverleners en bewindvoerders zien steeds vaker klanten met een koophuis en een hypotheek. Voor deze dienstverleners, maar eigenlijk vooral voor woningbezitters en voor iedereen die er mee te maken krijgt, is het belangrijk een aantal zaken te kunnen begrijpen rond de hypotheek. Hierbij dus een beknopt overzicht uit ‘de wondere wereld van hypotheken’.

CPB: verplichte AOV?

ZZP-ers zonder AOV Ruim vier op de tien zzp’ers (42,2%) heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), terwijl zij zich wel degelijk bewust zijn van de risico’s. De helft van deze groep zzp’ers is wel bereid zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, maar tegen een relatief lage premie. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 969 zzp’ers in opdracht van Aegon. Ten opzichte van vorig jaar zijn er wel meer zzp’ers met een AOV. Het aantal bewust AOV-loze zzp’ers is gelijk gebleven. Het percentage zzp’ers die de AOV in overweging nemen is licht gedaald met 3%.

termijnbedrag

Wat is een termijnbedrag? Een termijnbedrag is een vast bedrag wat u maandelijks betaald aan de energieleverancier voor de verwachte verbruikerskosten. Door een maandelijks hogere bedrag spaart u het geld om uw jaarafrekening te betalen. Het termijnbedrag bestaat uit de kosten voor stroom en/of gas, kosten voor het gebruik van het netwerk, de meetkosten, overheidsheffingen en de btw.

Onverzekerd

Nederland telde vorig jaar bijna 12.500 onverzekerden vanwege hun levensovertuiging. Gemoedsbezwaarden zijn mensen die op grond van hun geloof of levensovertuiging bezwaren hebben tegen het afsluiten van een zorgverzekering. Gemoedsbezwaarden geen premie betalen. Zij betalen een bijdrage vervangende belasting voor kosten van medische zorg. Wat houdt de verzekeringsplicht en acceptatieplicht in?

Sociale verzekeringen

Wat zijn de sociale verzekeringen? Dit zijn premies die geheven worden in verband met sociale verzekeringen, dat wil zeggen verzekeringen die voor de verzekerden in beginsel een wettelijk verplicht karakter hebben en van rechtswege gelden. Sociale premies zijn net als belastingen veelal wettelijk verplicht. Sociale verzekeringen (en daarmee sociale premies) zijn in veel landen ingevoerd in de 19de en vooral 20ste eeuw. Het type sociale verzekeringen en de hoogte van de sociale premies verschilt sterk van land tot land.

Premieachterstand

Ik ben 1 maand te laat met het betalen van mijn premie voor de ziektekosten, wat nu? 1 maand premieachterstand is al schulden en u moet voorkomen dat de schulden verder oplopen. het kan al grote gevolgen hebben. Een maand achterstand lijkt niet veel maar hierdoor komt u verder achter te lopen en dit betekend dat u 1 maand zo wel de maandelijkse premie plus de achterstallig premie moet betalen.

Hoe kunt u besparen op de koelkast?

Hoe kunt u besparen op vriezer of koelkast? Met de onderstaande adviezen en de overige minimaal 1001 bespaartips kunt u tot wel duizenden euro’s besparen. Hoeveel kost een oud model koelkast? I.v.m. energieverbruik kan vervanging lonen, ook wanneer ze nog prima werken. Vervang u oude koelkast voor een A-merk en bespaar €50 per jaar! Kies een apparaat met een laag energieverbruik, te herkennen aan energielabel A+++ Een nieuwe koelkast met een a*** kost u jaarlijks €35,- ter vergelijking kost een koelkast van 25 jaar oud u jaarlijks € 70,- het dubbele.

Een mobiele telefoon, prepaid of vaste telefoon

Een mobiele telefoon, prepaid of vaste telefoon? De voordelen van een mobiel abonnement kunnen zijn dat u altijd bereikbaar bent en u zelf altijd kunt bellen. Dit is vaak wel tegen hogere kosten als een vaste telefoon,  vooral bij het bellen van informatienummers. Ik zou u aanraden en kleine mobiele abonnement te nemen op uw telefoon omdat u niet veel belt en alleen bereikbaar wilt zijn. Hiervoor heeft u geen grote bel bundel nodig. De allereerste mobiele telefoon voor uw zoon of dochter. Dit is weer een stap verder in de financiële opvoeding. Het is verstandig uw kind te leren Lees het gehele artikel →

Huurcontract

Wat is een huurcontract? Een huurcontract is een huurovereenkomst met een woningbouw. Hier staat in afspraken die huurder en verhuurder aan het begin van een huurperiode met elkaar hebben gemaakt. Wat staat er in een huurcontract? In een huurcontract staat onder meer: wie de huurder is; wie de verhuurder is; De tijdsduur; de huurprijs (all-in of uitgesplitst in kale huur en servicekosten); de hoogte van de borg; het adres en een omschrijving van het gehuurde (zoals hoeveel kamers, woonkamer, badkamer, tuin);

Rekenhuur

Wat is rekenhuur? Rekenhuur is een term uit van de belastingdienst voor het aanvragen van de huurtoeslag ook wel de netto huur. Het is de kale huur plus servicekosten zoals lift, verlichting, schoonmaakkosten, huismeester en gemeenschappelijke ruimten. Wat is het verschil tussen bruto huur en rekenhuur? De bruto huur betreft het totale bedrag dat u voor de woning moet betalen. De rekenhuur betreft de kale huur plus een bedrag aan subsidiabele servicekosten.