Verbinden

Verbinden Tijdens de vriendinnenavonden die ik organiseer merk ik steeds weer dat verbinden het toverwoord is. Verbinden met elkaar, verbonden zijn met je kind, met je partner. Verbonden zijn met de aarde waarop we leven. Op deze avonden wordt er veel gedeeld in een veilige setting. We voelen ons verbonden. En dan durven wij ons te openen. Te openen naar elkaar en vooral ook ons te openen naar onszelf.

Brussen

Bij de zorg voor een kind met een handicap wordt vaak gedacht aan de ouders. Maar wat betekent het voor de andere kinderen in het gezin om op te groeien met een broer of zus met een beperking? En hoe zit het met de zorg als de ouders niet meer in staat zijn die te kunnen dragen. Debby van der Schuit heeft een zus met een verstandelijke beperking. Met de documentaire Op zoek naar mijn zusje wil Debby laten zien wat het is om de verantwoordelijkheid voor je eigen zus te dragen.

Binding, broer en zus

Als je grote broer of zus wordt Bij de geboorte van een broertje of zusje verandert de positie van het eerste kind. Niet alleen moet het eerste kind ineens de aandacht delen, ook speelgoed en speelruimte is niet meer van hem alleen. Toch kun je dit kind het gevoel geven dat hij wel degelijk zijn plek behoudt.