Tabouleh bloemkool, kikkererwt, granaatappel

TABOULEH BLOEMKOOL KIKKERERWT GRANAATAPPEL (ref: SB) 2 porties, 30 minuten

Ingrediënten

1/2 (of één kleintje) bloemkool, in roosjes
1 granaatappel
140 g kikkererwten (uit bokaal of blik)
olijfolie
1/2 sap van limoen
verse munt, in stukjes gescheurd
2 el blanke amandelen, grof gehakt
een snufje ras el hanout (kruidenmengeling in de supermarkt)
zwarte peper
een snufje zeezout
6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes

Bereiding

Mix de bloemkoolroosjes in een keukenmachine of blender tot kleine korrels. Mix niet te lang zodat het geen moes wordt.

Rol de granaatappel over het werkblad terwijl je er hard op duwt. Snijd de vrucht in tweeën en verwijder de pitjes door met een lepel op de schil te kloppen.

Meng 3 el olijfolie met het sap van de limoen en voeg wat verse munt en koriander toe.

Rooster de amandelen in een antiaanbakpan zonder vetstof.

Bak de couscous van bloemkool een paar minuten in de pan in een klein beetje olijfolie. Voeg de ras el hanout toe en kruid met peper en zout.

Meng met de overige ingrediënten en werk af met nog wat verse kruiden.

Profielfoto van Dietistenpraktijk Nadia Brans

Over Dietistenpraktijk Nadia Brans

DIËTISTENPRAKTIJK NADIA BRANS - groepspraktijk bestaande uit 3 diëtisten- ERKEND DOOR RIZIV

Geef een reactie