“Sterk spul, die reflexintegratie”

“Sterk spul, die reflexintegratie” zeggen we als collega’s onderling wel eens. En met name het PTSD-protocol, waarmee gewerkt wordt aan stress en trauma verwerking. Tjonge jonge, wat heeft het me vandaag weer versteld doen staan…..
Twee maanden geleden kreeg ik een nieuw klantje in de praktijk. Deze jonge puberdame van 12 kon enorm boos worden, enorm ontploffen waarbij alles in de directe omgeving het moest ontgelden. Na schooltijd moe, regelmatig hoofdpijn en ongezellig (laat ik het maar zo noemen). Slimme meid, goede resultaten op school, leuk sociaal leven, sportief en zo kan ik ook nog wel een tijdje doorgaan.

Tijdens de eerste sessie de bioptertest gedaan om te kijken hoe het er o.a. met de oogsamenwerking, richten en focussen voor stond. Foto A en B laten de resultaten van 2 van die testen zien. De bovenste tekening op de afbeeldingen is het resultaat van de eerste keer, voordat we ook maar iets gedaan hadden. Ons uitgangspunt dus.
De onderste tekening op beide afbeeldingen is het resultaat van vandaag, na 2 (ja 2!) maanden reflexintegratie. Niet voor iedereen even makkelijk te beoordelen misschien, maar de stand van de figuren laten zien dat er veel meer ontspanning is. Dat de ogen zonder stress doen wat ze moeten doen.
Zonder enige visuele training, enkel reflexintegratie (PTSD-protocol) zijn de klachten zo goed als sneeuw voor de zon verdwenen.

Excessieve boosheid is sinds de eerste behandeling niet meer voorgekomen. Hoofdpijn komt nog maar zelden voor. Ze staat opener in de wereld. Wauw!

Natuurlijk gaat het niet altijd zo snel, zijn er ook klanten waarbij de resultaten minder duidelijk en snel zichtbaar zijn.
Iedere hulpvraag staat op zichzelf. Elk lijf reageert onvoorspelbaar, en doet dat wat nodig is. Op z’n eigen veilige tempo.

Dit vreugdesprongetje wilde ik heel graag met jullie delen ????

Groet, Margreet Leeflang

Profielfoto van Kien&Kundig

Over Kien&Kundig

Kien&Kundig helpt bij uitdagingen op het gebied van leren, gedrag, motoriek en visuele vaardigheden. http://www.kienenkundig.nl/

Geef een reactie