Pannenkoektaart

GEZOND ETEN BUITENAARDS LEKKER, ook voor kinderen met een voedselallergie of een intolerantie, zelfs voor de allerkleinsten!

PANNENKOEKENTAART
NODIG:
250 g bloem – 3 eieren – 5 dl speltdrink – olijfolie –– vers fruit: aardbeien, blauwe bessen
sinaaspudding: 5 persappelsienen – ½ el citroensap – 50 g maïszetmeel

BEREIDING:
Maak eerst de sinaaspudding. Pers de sinaasappels uit. Doe het (gezeefd) sap in een keteltje. Voeg het citroensap toe en breng aan de kook. Los het maïszetmeel op in een eetlepel water. Voeg het maïspapje toe aan het sap en laat even doorkoken. Laat afkoelen.
Pannenkoeken: Meng de bloem met de eieren en de speltdrink. Roer tot een glad deeg. Doe olijfolie in een koekenpan en bak 8 à 10 pannenkoekjes. Laat afkoelen. Besmeer de pannenkoeken met sinaaspudding en stapel ze opeen. Eindig met een pannenkoek zonder sinaaspudding. Beleg de pannenkoekentaart met vers fruit naar keuze.

Bevat gluten, kippenei en tarwe
Vrij van koemelk, noten, pinda en soja

Profielfoto van Allergiediëtisten

Over Allergiediëtisten

In onze praktijk ervaren we dat er nood is aan degelijke informatie over voedselallergie en –intolerantie zowel voor collega’s-diëtisten als voor de doorsnee consument. Dit leidde onder meer tot de opmaak van onze website. We geven je de raad tijdig contact op te nemen met een gespecialiseerde allergiediëtiste. We werken dan een persoonlijk voedingsplan uit dat aangepast is aan je klachten. Zo vermijden we op lange termijn voedingstekorten en te strikte dieetadviezen.

Geef een reactie