Ondergewicht

naast overgewicht kan ondergewicht ook een probleem zijn.

te weinig eten kan een eetbui uitlokken. Eet jij regelmatig weinig eten in de hoop af te vallen, maar merk je dat je dan op andere tijden veel snoept en snaait? Te weinig eten kan daar de oorzaak van zijn. Kijk eens goed naar wat je eet, en pas het eventueel aan.

Het lijkt vaak leuk, eten wat je wilt en niets aankomen en zelf te licht zijn, maar ook ondergewicht is een serieus probleem. Eet je in het geval van overgewicht vaak teveel, bij ondergewicht eet je vaak te weinig. In beide gevallen is er iets mis met het ‘knopje’ verzadiging. In beide gevallen is het goed om te starten met een voedingsanalyse om meer inzicht te krijgen.

Schrijf eens een paar dagen op wat je precies eet en drinkt. Vaak is dit heel goed om te doen, je krijgt inzicht in wat je precies aan het doen bent. Soms is het confronterend, eet ik dat echt zo vaak? Of, wat eet ik veel of juist weinig. Het geeft inzicht, en dat kan je verder helpen.

Profielfoto van Spruitjesenzo Voedingsadviescentrum

Over Spruitjesenzo Voedingsadviescentrum

De gewichtsconsulenten en diëtisten van Spruitjes en Zo! begeleiden kinderen en jongeren naar een gezonde, bewuste leefstijl en een gezond gewicht. Om de kans op succes te vergroten, betrekken we hier ook de ouders bij. Spruitjes en Zo! is hét voedingsadviescentrum voor het hele gezin.

Geef een reactie