5 Ideeën voor een fijne Valentijnsdag!

Je kunt er eigenlijk niet omheen. De winkels vol met rood-roze gekleurde kaarten, de tijdschriften schreeuwen het uit en de bloemist en chocolatier draait overuren: Valentijnsdag.

Voorheen kon je nog snel een restaurantje boeken. Lekker met zijn tweetjes uit eten.  Gezellig. Rustig. Misschien een filmpje pakken nog aansluitend.

Nu, met een kindje in huis gaat dat wat anders.

Waar je eerst nog bedacht ‘Hoe laat moeten we klaar zijn bij het restaurant om op tijd bij de bioscoop te zijn’, heb je nu meer dingen om over na te denken:

Hoe laat kan ik mijn kindje nog voeden voor we de deur uitgaan. Zijn we dan op tijd bij het restaurant? Wie bellen we om op te passen? Wanneer zal ik kolven om melk voor mijn kindje klaar te hebben staan? Zal ik wel genoeg kunnen kolven? Kan ik nu wel of geen wijn drinken? Wat als ik stuwing krijg? Of als er een baby huilt in de film en mijn melk schiet toe? Hoe laat moeten we terug zijn? Hoe doen andere moeders dat allemaal?

Je zou er haast stress van krijgen

Op al die vragen is een antwoord te vinden. Om je zonder zorgen een fijne Valentijnsdag te bezorgen heb ik hieronder wat ideeën voor je:

  1. -Ga je uit en is dit de eerste keer? Probeer dan overdag tussendoor wat extra te kolven zodat je een voeding voor je kindje klaar hebt staan. Geef je kindje de borst voor je de deur uit gaat. Misschien vind je uit eten en een film te veel van het goede? Geeft niets: Geniet er van dat je uit bent met zijn tweetjes en bouw het langzaam op. Als blijkt dat het goed ging, kun je volgende keer wat langer plannen.
  2. -Geen Valentijnskaart verstuurd? Niet nodig: stuur je partner een leuk berichtje via sms om je waardering te tonen.
  3. -Geen restaurant gereserveerd, of geen aspiraties om eruit te gaan? Gooi een mooi kleed over de tafel, dek feestelijk, steek een kaars aan. Fijne cd in de speler, dim het licht: zelfs menu 148 van de Chinees of die thuisbezorgde pizza komt nu romantisch over!
  4. -Niet naar de bios? Plan thuis een filmavond. Duw een dvd in de speler, trek je benen op op de bank, paar blokjes kaas erbij, wat kaarsen aan en voilà: je eigen instant Valentijn-film-avond is een feit!
  5. -Ben je nog aan de bank gebonden met je kindje wat vooral tussen 18.00 en 23.00 uur bij je wil zijn en drinkt? Geen nood: heel veel moeders en hun pasgeboren kindjes zitten er zo ‘s avonds bij: het is normaal gedrag. Bedenk dat Valentijn een viering is van liefde, dus laat die knuffels maar komen! Geniet van elkaar!